Haukilahden ja Laajalahden kirjastojen vuosi 2017

Haukilahden kirjasto

Haukilahden kirjasto on pieni ja kotoisa lähikirjasto. Päiväkodin ja koulun läheisyys luo hyvät mahdollisuudet tiiviiseen yhteistyöhön.

Syksyllä 2017 kirjastossa järjestettiin Suuri lukuseikkailu –tapahtuma, johon osallistui n. 40 lasta kahdesta eri päiväkodista. Etkoja vietettiin asiakkaiden kanssa 6.12. ja kahvitarjoilu ilahdutti monia asiakkaita. Tästä tuli asiakkailta paljon kiitosta.

Joulukuussa kirjastotonttu Börje kävi pitämässä päiväkotilasten kanssa joulupukin kirje-pajaa. Toivomusten joukossa oli ainakin Elsa-mekkoja, kissa, koira ja yksi kansi.

Eeva Klingberg

Laajalahden kirjasto

Laajalahti-päivää vietettiin tänä vuonna hyvin sateisissa merkeissä. Siitä huolimatta kirjasto täyttyi perheistä ja alueen muista asukkaista, kun ilmapallotaikuri Taika teki kirjastossa temppujaan. Viikoittaiset nuorten illat aloitettiin kirjaston alakerrassa yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa. Syksyllä kirjastossa muisteltiin Laajalahti-seuran aktiivien kanssa alueen historiaa ja itsenäisyyspäivän etkot keräsivät talon täyteen väkeä. Paja-illoissa tehtiin Tuunaajamutsin johdolla heijastimia ja mallinnettiin 3d-tulosteita. Lukupiirit jatkoivat toimintaansa ja laiteopastusta järjestettiin kerran viikossa.

Vuoden aikana kirjastotilaa kehitettiin paremmin ryhmiä ja tapahtumia palveleviksi, kalusteita uusittiin ja asukkaita osallistettiin tilan ja kirjaston toimintojen kehittämisessä. Koululaiset pääsivät arvioimaan kirjastoa ja tekemään tilasuunnitelmia, asukkaiden mielipiteitä kerättiin purkkikyselyllä ja Laajalahden koulun oppilaskunta laati kirjaston säännöt. Vuoden aikana järjestettiin myös kaksi keskustelutilaisuutta omatoimikirjastosta ja kirjaston tulevaisuudesta.

Riikka Pohjola